Brawn: Massu zasáhl skoro kilový úlomek

Brawn, Ross

Brawn, Ross | foto: www.brawngp.com

Tým Brawn GP potvrdil, že úlomek, který zasáhl Felipeho Massu a způsobil jeho vážnou nehodu, pocházel z tlumiče vozu Rubense Barichella. Kus kovu vážil okolo osmi set gramů.

„Měli jsme problémy se zádí, zatím to stále vyšetřujeme a ten kousek se nám od FIA ještě nevrátil. Až ho dostaneme zpátky, pochopíme, co se stalo a z toho vyvodíme závěry,“ řekl šéf týmu Ross Brawn.

„Je to poprvé, co s tímto autem máme problémy. Dosud bylo velmi spolehlivé a my samozřejmě procházíme všechna data, abychom zjistili, co problém zapříčinilo. Je těžké to komentovat, dokud všechno studujeme.

Jensonovi jsme dali v kvalifikaci do vozu nový komponent, jen pro jistotu, ale stále se snažíme procházet všechno, co souvisí s tím, co se stalo.“


Rubens Barichello potvrdil, že a jeho vozem byly problémy už od začátku kvalifikace. Auto se podle jeho slov „vrtělo“ a tým čekal, „že k něčemu dojde“. Na konci druhé části kvalifikace Barichello ztratil část tlumiče a s velkými problémy auto dovezl do boxů. Tato nepříliš velká součástka však zasáhla rychle jedoucího Massu. Ten zřejmě následkem nárazu ztratil vědomí, vyjel z trati a čelně narazil do bariéry z pneumatik.


 Součástka z Barichellova auta způsobila nebezpečnou nehodu


Osmisetgramový kus kovu Massovi prorazil helmu a zůstal vězet v jeho lebce. Rána silně krvácela. Pilot byl s otřesem mozku a tržnou ránou na hlavě převezen do budapešťstké nemocnice, kde se podrobil operaci. V současné chvíli je na jednotce intenzivní péče, kde zůstane na pozorování.



Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu