Haug vrací úder

Whitmarsh - Haug

Whitmarsh - Haug | foto: McLaren

Norbert Haug zareaoval na kritiku trojnásobného mistra světa Nikiho Laudy. Laudovi se nelíbila nabídka Lewise Hamiltona, zda nemá ukončit rozjetou Velkou cenu Německa.

Hamilton po proražení pneumatiky, které utrpěl na startu, jezdil poslední. Otázal se týmovou vysílačkou, zda nemá raději „ušetřit motor a převodovku“. Byl mu však dán pokyn, aby se „soustředil na řízení a strategii nechal na týmu“. Nika Lauda k této situaci pronesl: „Tohle bych si nedovolil. Jezdec má řídit, to je to, za co ho platí.“


Šéf sportovního oddělení Mercedesu pochopil Laudovu výtku jako výpad a odpověděl v útočném duchu. „Někdo, kdo říká, že by si to nedovolil, by si měl vzpomenout na vlastní zajetí do boxů a vzdání závodu,“ naráží Haug na Velkou cenu Japonska 1976, která mohla rozhodnout o Laudově titulu. Rakušan tehdy odmítl závodit v prudkém dešti pod Fudži.


Niki Lauda


Haug dále říká, že je naprosto nemístné obviňovat Hamiltona ze ztráty motivace jen proto, že stojí mimo bitvu o titul.

„Mám pocit, že lidi prostě hledají něco, co budou moci kritizovat,“ a vysvětluje, že Hamilton na Nürburgringu naopak ukázal „inteligenci“ a schopnost zvažovat strategie při jízdě.


Dlužno dodat, že Niki Lauda se považuje za fanouška mladého britského pilota a jeho výtku není možné chápat jako osobní útok na Hamiltona.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu