Webber slaví první pole position

Webber, Mark

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

RED BULL - REVIEW; Vettel na něj trochu ztratil, pravděpodobně kvůli chybě a většímu množství paliva.

Mark Webber, 1.
Je to pro mě velmi výjimečný den. Byl jsem už blízko pole position několikrát, dnes jsme na něm a tým dovedl skvělou práci. Byli jsme rychlí celý víkend a kvalifikace opravdu prověřila týmy i jezdce. Bylo to velice chaotické a bylo opravdu důležité zajet rychlé kolo v ten správný čas. Dosáhnout na nejlepší čas je fantastické. Auto tu funguje velmi dobře a celou dobu jsem se ptal mého inženýra Ciarana, co budeme dělat, protože podmínky na trati byly těžké. Vypadalo to, že je docela sucho, ale slicky to úplně nezvládaly. V posledních deseti minutách druhé části bylo těžké rozhodnout se, co potřebujeme. Úplně na konci jsem měl tři čisté sektory a to rozhodlo o pole position. Spoléhal jsem se na zkušenosti a na celý tým, na to, že na boxové zdi udělají správné rozhodnutí, protože vidí, jak jsou na tom ostatní jezdci. Jsme ti nejlepší jezdci na světě a víme, že když ostatní dělají chyby, je to kvůli špatným pneumatikám. Takže se spoléháme na naše rozhodnutí, věříme jim a snažíme se odvést maximum, protože víme, že v takových podmínkách má každý trochu problémy. Moc děkuji celému týmu tady i v továrně a doufám, že zítra poprvé vyhraju, máme na to tu nejlepší pozici. Ti další (Barrichello a Button) jsou v této sezóně velmi silní a budou na nás tlačit, ale těšíme se na souboj. Zítra se pokusím vyhrát svůj první závod.

Sebastian Vettel, 4.
Dnešní kvalifikace byla tak trochu loterií. Hlavně ve druhé části, protože nikdy nevíte, jaké pneumatiky nasadit. Ve třetí části jsme byli znovu na suchých, ale bylo to těsné. Trať se v průběhu zlepšovala, ale moje poslední kolo nebylo kdovíjaké, takže nejsem v první řadě. Auto na ni dnes mělo, ale já jsem to nezvládnul. Zítra v závodě se může stát cokoliv, počasí je tu docela nepředvídatelné, takže uvidíme.

Christian Horner, šéf týmu
I přes velmi obtížné podmínky je pro Marka skvělé, že získal první pole position v kariéře a je na tom nejlepším místě před zítřejším závodem. Sebastian má o něco více paliva, odvedl velice dobrou práci, vypadá, že ztratil jen trochu času v poslední zatáčce. Bohužel se před něj dostaly oba Brawny, takže máme Brawny v Red Bull sendviči. Také myslím, že McLareny za námi jsou nebezpečné kvůli KERSu, takže to zítra bude napínavý závod.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu