Haug: Nešlo nám o to zapůsobit dobrým časem

Sportovní oddělení firmy Mercedes-Benz je po včerejšku spokojeno. Tři týmy, kterým dodávají motory, podaly včera dobré výkonu. U Brawnu GP se to předpokládalo, vítězství Lewise Hamiltona ve druhém tréninku bylo překvapením a výborně jezdili i vozy Force India.

Stovky zaměstnanců Mercedesu budou během víkendu na své domácí velké ceně okupovat tribunu u první zatáčky na okruhu. Panuje mezi nimi dobrá nálada - krom dobrého motoru jsou hrdí i na svůj KERS, který je považován za nejlepší svého druhu v letošním startovním poli - včera se navíc dostavily i dobré výsledky týmů, jež zásobují svou technikou.

"Musím říci, že to vypadá docela nadějně, mnohem lépe, než jsem před začátkem tréninků čekal," řekl včera nadšeně šéf Mercedesu Norbert Haug. K času Lewise Hamiltona řekl: "Určitě jsme se nesnažili zajet dobrý čas jenom proto, abychom se předvedli aspoň v tréninku. Naše rychlost byla skutečná a podstatně lepší než v posledních závodech. Samožejmě nečekáme, že zítra budeme nejrychlejší, ale jestli nám vše vyjde, budeme moci odvést v závodě skvělou práci."



S Hamiltonovým výsledkem byl docela v kontrastu čas Heikkiho Kovalainena, jenž skončil až 17. "Heikkiho vůz nebyl na stejné technické úrovni jako Lewisův, jež obsahoval nové díly, které dorazily v noci před tréninkem a kterých zatím nemáme dostatek," pokračoval Haug. "Náš KERS je zde dobrým pomocníkem, díky němu získáváme 3 desetiny vteřiny na kolo."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu