Chystá se v F1 výměna technických ředitelů?

Baldisseri, Luca

Baldisseri, Luca | foto: Scuderia Ferrari

Jména jako Zander, Baldisserri, nebo Ascanelli sice denně neplní novinky ze světa F1, jejich podíl na úspěších svých týmů je ale nezanedbatelný. V současnosti se schyluje ke kolotoči jejich přestupů.

Zatím jediným oficiálně potvrzeným odchodem je případ technického ředitele Brawn GP Jörga Zandera. Do F1 vstoupil s Toyotou, po třech letech v BAR pak nakrátko přestoupil k Williamsu a v roce 2006 se stal šéfkonstruktérem u BMW, kde pracoval na úspěšném modelu F1.08. V roce 2008 se vrátil k Hondě a dohlížel na vývoj letošního Brawnu BGP-001, díky kterému se pravděpodobně stal horkým zbožím. Zatím ale není jasné, kam má namířeno a je možné, že mu smlouva neumožní práci v jiném týmu až do konce letošního roku.

Zanderovu pozici by mohl zaujmout přítel Rosse Brawna z Ferrari Luca Baldisserri. Ten po neúspěšném zahájení sezóny působí v továrně Ferrari, kde vede konstrukční skupinu s úkolem rychlého nasazení nových dílů. V minulosti působil jako závodní inženýr Michaela Schumachera, po odchodu Rosse Brawna pak zaujmul místo hlavního závodního inženýra Ferrari.
Podle zdrojů z týmu se svou rolí není spokojen a hledá novou výzvu. Údajně měl prohlásit, že u Ferrari už nemá co dělat. Zájem ze strany Brawnu potvrdil i šéf týmu Domenicali, dodal ovšem, že nevidí důvod, proč by měli jeho lidé přestupovat k bývalé Hondě.

Náhradou Baldisserriho u Ferrari by se pak podle spekulací mohl stát technický ředitel Toro Rosso Giorgio Ascanelli, bývalý závodní inženýr Gerharda Bergera nebo Ayrtona Senny. U Ferrari působil už dvakrát, poprvé v osmdesátých a podruhé v devadesátých letech. Jeho aktuální smlouva ale končí až příští sezónu a Ferrari by za něj muselo zaplatit.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu