Dominance Buttona je pro F1 špatná

Podle Bernieho Ecclestona je současná nepporazitelnost Jensona Buttona špatná pro diváky i šampioná samotný. Pro fanoušky dychtící po napínavých sportovních zážitcích byl výsledek nedělního závodu v Turecku velmi špatný.

Bernie má z jedné strany radost, že se jeho krajanovi Buttonovi ve Formuli 1 tak daří: "Na jednu stranu jde o velmi, velmi dobrý výsledek," řekl při vzpomínce na pouhé dva muže, jimž se povedlo zvítězit v šesti závodech z úvodních sedmi - na Michaela Schumachera a Jima Clarka. "Pro něj je to očividně super, ale pro podívanou a šampionát to už tak skvělé není," dodává.

Pokud by se totiž 29letému Buttonovi vedlo tak jako doposud, tak by mohl slavit zisk titulů šest závodů před koncem sezóny. "Rádi vidíme hvězdy, když se jim takhle daří, nicméně já bych si přál o něco pestřejší vývoj. Ještě to může přijít," říká Ecclestone.



Buttonova dominance začíná mnohým připomínat nudné sezóny, v nichž vítězil Michael Schumacher na Ferrari. Proti Buttonovi by si již v zákulisí F1 zřejmě nikdo nevsadil ani pětník. Mark Webber však v Turecku poznamenal, že pokud by kralující Angličan "dvakrát nedojel, věci by se rázem mohly změnit."

Pokud by platil Ecclestonem navržený a opěvovaný medailový systém, Button by byl korunován za šampióna již v 10. závodě v Maďarsku. Za předpokladu, že by Button vyhrál následující tři Velké ceny.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu