Olivier se bez boje nevzdá

Panis, Olivier

Panis, Olivier | foto: Panasonic Toyota Racing

Francouzský veterán kráčí ve stopách krajana Alesiho. Stal se nejstarším jezdcem roštu.

Stejně jako Alesi, má i Panis na svém kontě jediné vítězství ve Formuli 1. A stejně jako expilot Tyrrellu, Ferrari, Benettonu, Sauberu, Prostu a Jordanu, má i Panis neutuchající touhu závodit a být součástí F1.

Avšak čas nestojí a na jeho místo u týmu Toyota si brousí zuby mladší jezdci. Jako jeho možní nástupci jsou poslední dobou zmiňováni Ralf Schumacher a David Coulthard. Olivier Panis jim však vzkazuje, že bez boje se rozhodně svého volantu nevzdá.

„Slyšel jsem spekulace o přestupu Ralfa a Davida k týmu. Avšak mám v plánu být tu i v příští sezoně, ať si myslí co chtějí,“ prohlásil 37letý Francouz pro ITV.

„Jsem přesvědčen, že si dokáži dostatečně dobrou prací své místo udržet. Jsem jako Michael Schumacher, zatím skončit nehodlám,“ pokračoval Panis.

A v závěru rozhovoru také vysvětlil, proč se zvyšuje zájem právě o Toyotu. „Chápu zvyšující se zájem o Toyotu s postupným nárůstem její konkurenceschopnosti. Stáváme se totiž velmi silnými a já hodlám ještě hodně věcí dokázat. Zatím mám jen jedno vítězství v GP Monaka 1996 a chtěl bych ještě více vítězných závodů, než nakonec odejdu,“ uzavřel nejstarší pilot současného startovního pole.


Foto: Panasonic Toyota Racing

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu