Williams vyloučen z FOTA!

Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Williams byl dočasně vyloučen z aliance týmů F1, jejichž jednota tak dostává považlivou trhlinu. Je to dnešní první konkrétní rozhodnutí ze schůzky FOTA v Londýně.

Williams sám porušil dohodu týmů ohledně společného nátlaku na FIA, který spočíval v dohodě týmů,  že nepodají přihlášku do 29. května 2009. Tým z Grove ji totiž v pondělí odeslal, přesto tvrdil, že zůstává oddán FOTA a souhlasí se závěry týmů. Jednota týmů byla dle prohlášení Williamsu nanejvýš důležitá. Rozehráli to ale na dvě strany, čímž ostatním stájím určitě nepomohou.

Frank Williams
řekl, že chápe reakci FOTA, ale že povaha týmu a smluvní závazky je vedly k tomu, že museli zaručit svou přítomnost mezi týmy i v roce 2010: "Rozhodnutí FOTA, ač politováníhodné, je pochopitelné. Jsme však závodním týmem a společností jednoznačně zaměřenou na Formuli 1, máme své závazky vůči partnerům a zaměstnancům, proto přemýšlení o podání přihlášky pro příští rok nepřicházelo v úvahu. Navíc jsme smluvně vázání s FOM a FIA k účasti ve světovém šampionátu až do konce roku 2012."

FOTA v Londýně řeší další společný postup ve sporu s FIA ohledně nových pravidel týkajících se omezení rozpočtů pro příští sezónu:

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu