Massa měl v Barceloně dostatek paliva

Massa, Felipe

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Na konci závodu v Barceloně se Felipe Massa propadnul ze čtvrté pozice na šestou kvůli údajnému nedostatku paliva v jeho voze. Tým uvedl jako příčinu špatné tankovací zařízení, které do vozu nedodalo dostatek paliva. U Ferrari ale už odhalili, že problém spočíval jinde.

„To, co se stalo na mém voze v posledním závodě, jsem ještě neviděl. V autě bylo palivo, ale ukazovalo špatná čísla. Takže tankovací zařízení dodalo správné množství paliva a poskytlo správná data o tom, kolik ho tam je, ale auto hlásilo inženýrům a telemetrii, že tam palivo není,“ vysvětluje Massa.

„Potom jsme vyměnili tankovací zařízení a provedli přesně tu stejnou proceduru a opět jsme dostali špatná čísla, takže jsem pravděpodobně šetřil palivo zbytečně,“ posteskl si pilot Ferrari.

Nabízí se otázka, proč tedy vůz po dojetí do cíle zastavil na trati, když měl paliva dostatek. Nejpravděpodobnější vysvětlení je takové, že řídící jednotka na určité hladině zastaví přísun paliva do motoru. V nádrži totiž musí vždy zůstat vzorek pro kontrolu komisařů.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu