Whitmarsh sám u rozsudku nad McLarenem

Whitmarsh, Martin

Whitmarsh, Martin | foto: McLaren

Martin Whitmarsh se zítra dostaví na mimořádné zasedání Světové rady motosportu (WMSC) zcela sám, bez ansámblu právníků či poradců.

Chce tím McLaren vyjádřit pokoru či získat sympatie FIA? Ať tak či onak, tým z Wokingu se evidentně snaží, seč může. FIA již dříve zaslal omluvný dopis, vyhodil sportovního ředitele Dave Ryana (údajného strůjce podvodu) a odklidil z cesty i šéfa Rona Dennise, kterého prezident FIA Max Mosley neměl příliš v lásce, což bylo chápáno jako vstřícný krok vůzi této organizaci.

Média spekulovala o velmi přísném trestu - nejen o odebrání bodů a vysoké finanční pokutě, ale i o možnosti vyloučení z několika závodů či celé sezóny. Po Velké ceně Bahrajnu, kde spolu vedli Whitmarsh s delegátem FIA Allanem Donnellym dlouhý rozhovor, si nemyslím, že by mělo dojít na tu nejpřísnější část. McLaren se usilovně snaží zlepšit vztahy s řídící organizací.

"Spolupracuji s FIA a jsem vděčný za podporu, kterou mě a tomuto týmu dali," uvedl Whitmarsh. "Doufám, že se jedná o počátek lepšího budoucího vztahu."



Zda Whitmarshova strategie bude úspěšná, uvidíme zítra. Týmu  budou odebrány s největší pravděpodobností odebrány body z Poháru konstruktérů, takže se nejspíše dostane do mínusu. Podle mě ale FIA  nesáhne ani k vyloučení ze závodů, jak se nedávno spekulovalo.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu