Katastrofa u BMW

Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

BMW SAUBER – REVIEW; Po vzájemné srážce obou jezdců v první zatáčce a nutných zastávkách v boxech tým ztratil naději na slušné umístění. Naděje upírají na příští závod.

Robert Kubica, 18.
Můj závod byl zničený už po první zatáčce. Byl jsem mezi Nickem a jiným autem, dotkli jsme se a zničil jsem si přední křídlo. Po kolizi jsme si nerozuměli s týmem, já jsem chtěl zajet do boxů hned, ale šlo to až v dalším kole. Závod byl potom velmi těžký, byl jsem velmi dlouho na trati s těžkým vozem a na tvrdších pneumatikách. Naše rychlost zkrátka nestačí na ostatní, doufám, že v Barceloně uděláme velký pokrok.

Nick Heidfeld, 19.
Tento výsledek je katastrofou, i když jsme měli smůlu v první zatáčce. Zpočátku jsem si myslel, že mám zlomené zavěšení, ale nakonec stačilo vyměnit přední křídlo a mohl jsem pokračovat. První polovina závodu na tvrdších pneumatikách byla obtížná, ale měkčí směs fungovala lépe. Každopádně je to další závod, na který je lepší zapomenout a čekat na vylepšení v Barceloně.

Mario Thiessen, šéf BMW Motorsportu
Věděli jsme, že to pro nás bude další náročný víkend a také že v hloubi pole, kde jsme se nacházeli, bude větší nebezpečí kolize. A naše obavy se vyplnily, když se oba jezdci srazili a závod pro nás prakticky skončil. Při zastávkách v boxech jsme jim dotankovali hodně paliva a nasadili tvrdší pneumatiky, protože naší jedinou šancí by byl výjezd Safety Caru. Ale i kdyby přišel, na body bychom nedosáhli. Nyní se soustředíme na další závod v Barceloně, kde budeme mít nový aerodynamický balíček.

Willy Rampf, technický ředitel
Naše pozice na startu nebyly vůbec dobré a hned za začátku byl náš závod prakticky u konce. Po kolizi a opravách neměl ani jeden jezdec šanci dostat se nahoru. Musíme se dívat dopředu, v Barceloně budeme mít upravený vůz.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu