Kubica létal, pak narazil

Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

BMW SAUBER - REVIEW; Robert Kubica měl na dosah zisk druhého místa, když se pokusil předjet Sebastiana Vettela. Po vzájemné kolizi však skončili oba, pouhé tři kola před koncem...

Nick Heidfeld, 11.
Dnešní výsledek je pro mě extrémním zklamáním. Měl jsem dobrý start a byl jsem schopen okamžitě předjet několik vozů. V brzdné zóně před první zatáčkou jsem byl v klidu, protože kolem mě nebyl nikdo. Jel jsem středem tratě, když jsem najednou dostal ránu. Musel jsem do boxů pro nové pneumatiky a nové přední křídlo. Vůz však byl poškozen mnohem víc a řízení proto zoufalé. Myslím, že KERS mi pomohl alespoň trochu. Nakonec to je však stejně jedno, jedenácté nebo třinácté místo – nikoho to nezajímá.
Robert Kubica, DNF.
Jsem zklamán! Měl jsem šanci na vítězství protože Jenson Button a Sebastian Vettel jeli na měkkých pneumatikách a trápili se, zatímco já jsem měl nasazeny tvrdé pneumatiky a byl jsem mnohem rychlejší. Sebastian byl v první zatáčce široký a pak zabrzdil moc brzo. Vlastně jsem už byl před ním, ale nechtěl mě pustit. Vůz měl v zatáčce nedotáčivý, proto do mě narazil. Přední křídlo se mi zaseklo pod vozem, proto jsem v páté zatáčce havaroval. Myslím, že Sebastian byl v tom momentu příliš optimistický. Do konce závodu zůstávali tři kola a skutečně neměl žádnou šanci uhájit svoji pozici, protože jsem byl hodně rychlejší. Oba jsme až do toho momentu měli skvělý víkend, Melbourne však opouštíme s prázdnou. Je to skutečně škoda! Můj vůz byl skvělý, hlavně ve druhém stintu, kdy se mi podařilo zajíždět nejlepší časy.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu