Senna pozván k testům Le Mans

Bruno Senna si bude moci dnes vychutnat první kilometry v prototypu vozu týmu Oreca Matmut pro vytrvalostní závody Le Mans na okruhu Paul Ricard. Senna má závodit letos v DTM za Mercedes, mezitím si ale bývalý pilot GP2 vyzkouší vůz série LMP1.

"Rád bych poděkoval týmu Oreca a panu De Chaunacovi za tuto příležitost. Umožní mi to nahlédnout do oblasti mé profese, kde jsem ještě nikdy nenakouknul. I když bych nechtěl být odveden od mého cíle - závodění v F1, tak existuje několik možností, které mi umožní vylepšit mou výkonnost pro další období. Toto je jedna z nich, těším se na tuto výzvu," řekl Senna.

Bruno bude sdílet své povinnosti za volantem Courage-Oreca LC70s s bývalým pilotem F1 Olivierem Panisem, vítězem 24-hodinovky Le Mans Stephanem Ortellim a pravidelnými účastníky vytrvalostních závodů Nicolasem Lapierrem a Soheilem Ayarim. Po mnohých zkušenostech s kratší verzí okruhu Paul Ricard z GP2 si nyní bude moci užít plnou délku 5,8 km okruhu pro sérii Le Mans.

Courage-Oreca LC70s

S maximálními rychlostmi přesahujícími 320 km/hod, rozsáhlým technickým programem, kterým bude muset projít a velkým týmem pracujícím dlouho do noci - to jsou zkušenosti, které Brunovi, jak doufá, usnadní cestu do F1, pokud se naskytne příležitost.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu