Buemi nejrychlejší třetí den testů v Algarve

Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

Sebastien Buemi znovu dostal Toro Rosso na špici i ve třetí den testů v Portugalsku, kdy konečně ustal déšť.

Tým zrušil obědovou přestávku, aby využili suché podmínky, a Sebastien tak mohl odjezdit slušnou porci 128 kol. Ráno byla trať ještě vlhká, ale před polednem začala osychat a týmy mohli jezdit na hladkých pneumatikách pro suché podmínky. Nejlepší čas dne měl hodnotu 1:27,987 min. Je třeba ovšem poznamenat, že ho Toro Rosso dosáhlo ještě s loňskou specifikací vozu.

Nejlepšího času z pilotů, jež jezdily s monoposty určenými pro letošní sezónu, dosáhl Nico Rosberg. Za Buemim zaostal o téměř 2 vteřiny, nerychlejší kolo z celkového počtu 143, což bylo nejvíce ze všech, zajel za 1:29:729 min. Soustředil se přitom na prvotní testování systémů, kontrolu výkonnosti a spolehlivosti.

Williams s novým FW31 řízeným Nico Rosbergem urazil včera 670 km. Tým se kontroloval práci různých systémů a ověřoval aerodynamickou a mechanickou výkonnost. Dnes převezme žezlo Kazuki Nakajima.

Lewis Hamilton konečně usedl za volant formule - poprvé od svého vítězství vloni v Brazílii - a poprvé si tak vyzkoušel nový MP4-24. Za Rosbergovým Williamsem však zaostal o půl vteřiny. Brit využil hlavně zlepšených podmínek ve druhé části dne, kdy upravily své nové zadní křídlo, a zajel své nejrychlejší kolo za 1:30,242 min.

S novými vozy vyjela i Toyota a Renault, s nímž se konečně svezl také bývalý mistr světa Fernando Alonso. Ujel 86 kol a poskytl týmu první cennou zpětnou vazbu o chování nového monopostu R29.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu