McNisch hledá cestu do závodního vozu

Expilot Toyoty a testovací jezdec stáje Renault Allan McNish touží po návratu do monopostu F1.

Skotský jezdec si nemůže stěžovat na málo práce. V samém závěru roku se účastnil motokárového závodu ve Vídni a prezentace Formule 1 v Manile, ale jeho hlavním cílem stále zůstává návrat na závodní dráhu s monopostem F1.

„Samozřejmě, že mojí prioritou je návrat k závodům Grand Prix. Spolu s mým managementem je to to hlavní, na co se v tuto chvíli soustředíme. Své schopnosti jsem prokázal v letošním roce u Renaultu a je milé, že si toho padock všiml,“ prohlásil účastník 17 závodů Grand Prix.

„Jednání stále probíhají a v nepříliš vzdálené době bych vám mohl říci více podrobností,“ dodal ke své budoucnosti McNisch. Pokud by nevyšel návrat na startovní rošt, několik týmů má stále ještě volné posty testovacích pilotů.

A Skot se připravuje opravdu důkladně, tvrdí totiž, že fyzická kondice je enormně důležitá a právě zimní přestávka je nejvhodnější k jejímu získání. „Každým rokem se vozy zrychlují a pneumatiky získávají stále větší přilnavost. To způsobuje přímo úměrně i větší sílu působící na jezdce v zatáčkách a tím i větší fyzickou námahu,“ vysvětlil důvody svého tvrdého tréninku.


Foto: Archiv

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu