Ferrari před závodem ve Fuji

GP Japonska (Fuji)

GP Japonska (Fuji) | foto: Williams F1 Team

Tento víkend se týmy chystají na závod na japonském okruhu poblíž Fuji. Podíváme se, co chystají u Ferrari. Použijí v boxech semafor nebo muže s lízatkem? Objeví se na jejich monopostu nějaké nové díly?

16. kolo letošního ročníku F1 přivede podruhé jezdce pod horu Fuji, nejznámější hory Japonska. Z pohledu historie se v Japonsku Ferrari vždy dařilo, vždyť zde vyhráli téměř třetinu všech velkých cen. Od vítězství Gerharda Bergera zvítězili v Suzuce již 7krát.

"Jak jsem řekl v Singapuru hned po nočním závodě, naším cílem v posledních dvou závodech je přivézt maximální počet bodů," řekl šéf Ferrari Stefano Domenicali. "Dobře se to říká, bude to ale velmi náročné! Máme však na to a věříme, že se to povede. Náš vytýčený cíl - dosáhnout vítězství v obou šampionátech se stává poněkud obtížnějším po posledním závodě, kdy jsme si moc nepomohli ani po nezdařeném pit-stopu po výjezdu safety caru."

"Stále věříme, že náš semaforový systém, jež používáme v boxech, přináší časovou výhodu - něco, co jsme viděli při několika příležitostech během této sezóny, kdy jsme díky tomu získali v boxech pozice. Je to dobrý systém, který má potenciál."

"Pro zbytek této sezóny však použijeme klasického muže s lízátkem, kvůli tomu, co se událo. Toto rozhodnutí jsme přijali pouze proto, abychom mechanikům poskytli maximální sebevědomí pro zastávky v boxech. Ty jsou vždy velice vypjatým momentem a vyrovnaná bitva o šampionáty je ještě vyhrocuje. Takže nechceme naše chlapce vystavovat většímu napětí, než je třeba. V týmu mechaniků nebudeme po VC Singapuru dělat žádné změny."


Monopost F2008 bude pro závod ve Fuji mírně upraven - objeví se na něm nově vyvinuté díly, poslední vylepšení monopostu této sezóny, jelikož vůz pojede ve stejné konfiguraci i v Číně a v Brazílii. Byly definitivně odsouhlaseny po aero testech minulý týden ve Vairanu, předtím byly vyhodnoceny během testování v Mugellu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu