BAR Honda s pneumatikami Michelin!

Bridgestone Motorsport dnes oficiálně oznámil konec spolupráce se stájí BAR Honda.

Tušené, přesto nečekané prohlášení bylo dnes vydáno japonským dodavatelem pneumatik. Bridgestone již v příštím roce pneumatiky britsko americké stáji dodávat nebude.

Byl tak dán volný prostor snahám týmu, vedeného Davidem Richardsem, obouvat v příští sezoně pneumatiky konkurenčního dodavatele Michelin, jenž tak získá početní a pravděpodobně i kvalitativní převahu, neboť u Japonců zůstanou kromě Ferrari jen 3 soukromé stáje. Naopak Michelin bude obouvat 6 ze 7 továrních stájí startovního pole.

„Přestože je Bridgestone zklamáno z ukončení spolupráce s BAR Honda, přejeme stáji hodně štěstí v její další práci,“ prohlásil Hiroshi Yasukawa, ředitel Bridgestone Motorsport.

Z druhé strany zaznělo poděkování ústy Davida Richardse: „Rádi bychom poděkovali Bridgestone za výbornou spolupráci v minulých pěti letech. Přejeme jim úspěšný rok 2004 a roky další.“

Tým BAR Honda závodil od svého vstupu do Formule 1 v roce 1999 pouze na pneumatikách Bridgestone a spolu získali 70 mistrovských bodů.

Dle vzájemné dohody obou stran bude již stáj v letošních testech používat pneumatiky Michelin, ale bez jakéhokoliv označení, které by propagovalo francouzskou společnost.

Podrobnosti a výše odstupného, které provázelo vyvázání BAR Honda z platného kontraktu, jenž měl trvat do konce roku 2004, nejsou zatím známy.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu