Hamilton: Vyrovnanost je nejdůležitější

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Co je nejdůležitější v letošním boji o titul? Vyrovnanost a pravidelné dojezdy do cíle. Tvrdí to všichni, Felipe Massa, Kimi Raikkonen i Lewis Hamilton.

Z maďarského kolotoče nakonec vyšel nejlépe Raikkonen, který naprosto nenápadnou jízdou skončil na pódiu. Ale zpočátku tomu nic nenasvědčovalo. Massa suverénně kontroloval první pozici, Hamilton držel druhou. Nakonec ani jeden prvenství nezískal.

„Pokud se zpětně podívám na šampionát, je v porovnání s loňským naprosto odlišný. Rok 2007 byl strašně intenzivní a vyrovnanost hrála velmi důležitou roli,“ řekl Hamilton. „Letos jsou výsledky hodně různorodé. Každý jezdec co vyhrál, taktéž nedojel v nejméně dvou případech do cíle. Díky tomu jsou výsledky ještě důležitější, pravidelné dojíždění se ke konci sezóny stává kritickým bodem.“

Léto patří McLarenu a Hamiltonovi, ale v Maďarsku už bylo možné vidět náznak návratu na špici u Ferrari. Teď se po dlouhé přestávce uvidí, nastane rovnocenné měření sil na neznámé trati.

„Nechci dělat nějaké závěry, závod v Maďarsku ukázal, jak může být Formule 1 nevypočitatelná. To je jeden z důvodů, proč je tak fascinujícím sportem.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu