Vettel dostal šancu v Red Bull Racing

Vettel, Sebastian

Vettel, Sebastian | foto: Karel Bařina, F1NEWS.cz

Novým partnerom Marka Webbera v stajni Red Racing sa stáva Sebastian Vettel. Predstavitelia tímu informáciu na dnešnej tlačovej konferencii potvrdili. Austrálčan, ktorý s tímom spolupracuje už tretí rok bude mať narozdiel od predošlých sezón po boku mladšieho spolujazdca.

Načasovanie oznámenia Vettelovej spolupráce prišlo v správny okamih, podobne ako vyhlásenie Davida Coultharda o konci kariéry vo Formule 1. Obe sa uskutočnili tesne pred ich domácimi podujatiami.

Sebastianovi sa tak splnilo prianie ísť do väčšieho tímu, v ktorom môže zúročiť svoj jazdecký potenciál. Po boku Marka Webbera to nebude mať jednoduché, pretože Austrálčan už nie je len precíznym kvalifikantom, ale neustále zlepšuje svoj výkon i v pretekoch. Ak sa Nemec v provnaní s ním presadí, snáď sa mu otvoria dvere i do jedného z troch najsilnejších tímov. S BMW už kontakty má, v stajni Dr. Maria Theissena dokonca rozbiehal svoju "efjednotkovú kariéru.  

Christian Horner:

Sme potešení, že Sebastian sa pridá k členom nášho tímu. Po vyhlásení Davida Coultharda v čase konania britskej grand prix sme dospeli k záveru, že bude prirodzené urobiť podobný krok aj v prípade Sebastiana pred jeho domácimi pretekmi v Hockenheime. Keďže už nejaký čas tvorí súčasť rodiny Red Bull Racing, rozhodovanie nebolo náročné. Každopádne, vždy sme vyhlasovali, že naším úsilím je zabezpečiť najsilnejšiu jazdeckú dvojicu a Vettel skvele spĺňa naše kritériá. Napriek tomu, že len nedávno oslavoval 21 rokov a na svojom konte má 17 odjazdených grandprix stihol už preukázal výnimočné schopnosti a rýchlosť. Stále je však ešte vo fáze učenia.

Sebastian Vettel:

Som veľmi hrdý, že sa môžem pridať k tímu Red Bull Racing. Vždy je dobré, keď  viete v skoršom termíne než zvyčajne, čo budete robiť budúci rok. Ako u každého iného jazdca aj v mojom prípade je cieľom byť súčasťou silného tímu a Red Bull v posledných rokoch ukázal, že jeho potenciál je veľký. Prestupový krok teda považujem za správny. Súčasťou tejto rodiny som dlhší čas a s ich juniorským tímom som dokonca už od roku 2000. Počas mojej súťažnej kariéry mi poskytli skvelú podporu a teraz keď budem pretekať pre seniorský tím, akoby sa mi tým splnil sen. Verím, že ma čaká výborná budúca sezóna, aj keď sa ešte stále mám čo učiť.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu