Juan Pablo měl jen více štěstí

To je dle jeho týmového kolegy Ralfa Schumachera jediný důvod, proč je v Poháru jezdců až za ním.

Mladší bratr Michaela Schumachera si totiž nepamatuje mnoho závodů letošní sezony, ve kterých by byl Juan Pablo lepší, než on. Podle něj nakonec letošní kvalifikační formát pracoval proti loňskému roku více pro něj. Ale v závodech měl více smůly, přesto vyhrál GP Evropy na Nürburgringu a následně GP Francie na okruhu Magny-Course.

V Rakousku a Velké Británii měl v závodě problémy. Při domácí GP Německa byl zapleten do hromadné kolize s Barrichellem a Raikkonenem a po nehodě při testech ho nahradil při GP Itálie Marc Gene.

„To je proč on skončil v šampionátu přede mnou,“ prohlásil Ralf Schumacher. „Ale já již přemýšlím o dalším roce, věci vypadají dobře a já je chci udržet na dobré cestě,“ dodal pilot týmu BMW Williams.

Ralf Schumacher je přesvědčen o tom, že základem úspěchu připravovaného nového vozu FW26 bude správné využití několika málo dalších testů.

A k osobě týmového kolegy Ralf Schumacher prohlásil: „Juan Pablo je odlišný, jak já. On je dobrý pilot a já ho respektuji, ale někdy se nedokážeme dívat z očí do očí, nevadí mi to.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu