Vitantonio Liuzzi prožívá nejtěžší období

Liuzzi, Vitantonio

Liuzzi, Vitantonio | foto: www.f1news.cz | Mariusz Stankowski

Vitantonio Liuzzi strávil ve Formuli 1 tři roky, teď je rezervním jezdcem stáje Force India, ale jeho pozice se mu příliš nelíbí, chtěl by víc.

Liuzzi přiznal, že stát mimo závody grand prix je mnohem těžší, než očekával. Po třech letech v Red Bullu a Toro Rosso nedokázal dostatečně upoutat své nadřízené a závodní sedačku ztratil. Nabídku dostal od Force India, ovšem pouze v roli testovacího a rezervního jezdce. O závody se starají Fisichella se Sutilem.

„Nikdy by mne nenapadlo, že jeden rok bez závodění v F1 bude tak těžký. Upřímně se cítím velmi špatně. To čekání je vyčerpávající, sledovat závody a nemít možnost sednout do auta,“ smutní Liuzzi.

„Ale Force India mi dává příležitost najezdit hodně kilometrů a mají ve mě důvěru. Smlouva, kterou jsme uzavřeli, mi dává naději stát se regulérním jezdcem. Přihodit se může cokoliv. V současné době je všechno otevřené a pro rok 2009 nebylo nic rozhodnuto,“
řekl Liuzzi, který si nechává špetku naděje.

Před sezónou řekl technický ředitel Mike Gascoyne: „Pokud (Fisichella a Sutil) budou potřebovat motivaci, měli by se podívat kdo je testovacím jezdcem. Musí podávat dobré výkony, jelikož máme člověka, který je může nahradit.“

To Liuzziho drží nad vodou a doufá, že jeden z nich nakonec odpadne, jelikož nebude podávat dobré výsledky. Ovšem zatím to tak nevypadá. Fisichella je zkušený, což Force India potřebuje. Vedle něj stojí Sutil, který je rychlý a spolehlivý.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu