Kimi dostane nový motor - penalizace nebude

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Po problémech při francouzské grand prix, kdy se Raikkonen musel vypořádat s nečekanými potížemi výfukového systému jeho Ferrari, dostane v blížícím se závodě nový motor.

Zlomený výfuk stál Raikkonena vítězství, navíc způsobil lehké poškození vozu a především motoru. Aby se Ferrari vyhnulo případným problémům v Silverstone, je připraveno vyměnit motor za nový.

Navíc finskému pilotovi nebude hrozit penalizace deseti míst na startovním roštu. V letošním roce vstoupilo v platnost nové pravidlo, které dovoluje jednu beztrestnou výměnu motoru.

Ferrari hraje na jistotu a nechce riskovat případné odstoupení. V průběhu sezóny z důvodu technických problémů už přišlo o několik bodů. „Když se podíváme na čísla, můžeme být z toho co jsme dokázali spokojeni, ale nesmíme zapomenout, že snadné to nebylo,“ řekl šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali. „Uniklo nám několik bodů kvůli nespolehlivosti nebo chybám. Naše situace v šampionátu mohla být mnohem lepší.“

„Během každého víkend, když je náš výkon mnohem lepší, než u konkurence, neriskujeme potíže nějakým defektem nebo malým detailem. Díky štěstěně jsme byli schopni dovézt Kimiho do cíle francouzské grand prix. Ale to nás varovalo, že musíme být pozorní,“
pokračoval Domenicali.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu