Williams vlastní vinou KO

Nakajima, Kazuki

Nakajima, Kazuki | foto: Williams F1 Team

WILLIAMS - REVIEW; Britská stáj prokázala v sobotu solidní formu, kterou Rosberg ještě více nasvětlil výborným startem. Bohužel po první zastávce vyrobil hrubku a po kontaktu s Hamiltonem a defektu obdržel navíc penalizaci pro GP Francie. Nakajima předváděl svoji klasiku, ale ani on body nezískal.

Nico Rosberg, 10.
Začátek závodu byl skvělý, podařilo se mi předjet Alonsa a na vozy přede mnou jsem neztrácel. Pak přišel nešťastný incident v pitlane a později jsem se snažil předjet Vettela, což bylo pro zisk bodů díky strategii nutností. Vyjel jsem však mimo ideální stopu a díky nabraným nečistotám a malému gripu mne předjel Kovalainen. Snad nám to ve Francii půjde lépe.

Kazuki Nakajima, nedokončil
Přes všechny ty problémy kolem nás nám to docela šlo. Pak jsem jel za Jensonem Buttonem a zdálo se, jakoby uklouzl na kouscích betonu ve vracečce a ztratil grip. Nestihl jsem se mu vyhnout a poškodil si spoiler, který se pak odlomil a v nájezdu do pitlane vzpříčil pod koly. Nemohl jsem zatočit.

Sam Michael, technický ředitel
Samozřejmě, není to pro nás dobrý výsledek, přestože jsme byli rychlí a měli dobrou strategii, ale Nico měl kolizi na pitlane, později ještě defekt a Kazuki zase kolidoval ve vracečce. Vůz byl dost rychlý na bodované pozice, ale kapitál jsme z toho nevytěžili.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu