Villeneuve se nevzdává, pořád ho láká NASCAR

Villeneuve, Jacques

Villeneuve, Jacques | foto: www.jv-world.com

Jacques Villeneuve podobně jako jeho kolega z Formule 1 Juan Pablo Montoya zkusil štěstí v závodech NASCAR. Bohužel, ve startovní listině příliš dlouho nefiguroval a po pár týdnech s tichostí zmizel.

Šampión z roku 1997 neabsolvoval důkladnou přípravu, přesto se mu částečně dařilo. V závodech okupoval spíše zadní příčky a učil se techniku jízdy. V největším podniku roku, na superspeedway Daytona, se dokonce kvalifikoval na šesté místě, ale dobrovolně šel dozadu, aby nepřekážel zkušeným jezdcům.

Jenže jeho týmu scházel solidní sponzor a poté co Villeneuve v kvalifikaci rozbil vůz, musel se poroučet. Od té doby ho nahradil Travis Kvapil, který teprve před měsícem našel díky solidním výsledkům sponzora.

Teď se Villeneuve snaží vrátit. „Požadovaný rozpočet je u top týmu 30 milionů dolarů, u malého týmu je to 15 milionu. Nedokázal jsem sehnat ani korunu a tým mě musel propustit, což byla škoda, protože v roce 2007 jsem odváděl povzbudivé výsledky. Ale závodění stojí peníze a bez nich ani nenastartujete motor,“ řekl Villeneuve.

Nyní pracuje na cestě zpět. Cílem roku 2009 je usedat pravidelně do vozu a soutěžit s těmi nejlepšími. „NASCAR zůstává prioritou, mám rád tyto závody a myslím, že mohu být konkurenceschopný.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu