Hamilton: Nejsem žádný superman

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Lewis Hamilton se oproti loňské sezóně zmítá v problémech. Nepočítáme-li úvodní závod v Austrálii, na dráze se mu nijak extra nedaří a po čtvrté grand prix ve Španělsku ztrácí na vedoucího Raikkonena devět bodů.

Hamilton v Malajsii a Bahrajnu získal dohromady čtyři body, ve Španělsku se konečně podíval na pódium, nicméně třetí místo bylo maximum. První rok v F1 byl oproti tomu pohádkovou jízdou, Brit byl přirovnávám k druhému Schumacherovi nebo Sennovi, nyní se na něj valí kritika.

„Pár lidí zpochybňuje mou oddanost, mé schopnosti řízení. Nejsem superman, ale věřím, že schopnostmi k vítězství v šampionátu disponuji,“ řekl Hamilton.

Druhý muž průběžného pořadí přiznává vinu na výsledku v Bahrajnu, kdy po špatném startu najel do Fernanda Alonsa a přišel o přední přítlačné křídlo. Incident ho stál dlouhou zastávku v boxech a nakonec třinácté místo v cíli.

„Každý dělá chyby. Nelson Mandela ve svých 90ti letech také chybuje. To je život. Měl jsem jeden závod plný chyb a lidé najednou začínají dělat nějaké závěry. Nemohou mě soudit podle jednoho závodu.“ Avšak Hamilton zůstává vůči kritice imunní a maximálně se soustředí na práci v týmů.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu