Legenda IRL možná zachrání tým F1 Jordan

Rogar Penske uvažuje o koupi týmu Formule 1 Eddieho Jordana bojujícího s vážnými finančními potížemi.

V Brazilském tisku se objevila zpráva o tom, že Rogar Penske, známý už od 70. let jako zakladatel a šéf týmu v Indy Racing League, by se chtěl pokusit vytvořit zcela americkou stáj Formule 1. V minulosti již mnohokrát osvědčeným startem pro nové týmy se ukázalo zakoupení některého existujícího týmu F1, nejlépe s finančními potížemi - takovým je nyní tým Jordan, který už dluží přes 30 mil. USD a Eddiemu Jordanovi pravděpodobně nezbyde, než prodat svých 50,1% akcií týmu. Zbylých 49,9% akcií dnes vlastní konsorcium investorů vedené irskou skupinou Merrion Capital.

Penskeho společnost dnes údajně studuje finanční situaci Jordanu. V souvislosti s možným vstupem německé automobilky Volkswagen do Formule 1 se rovněž spekuluje o odkoupení týmu touto automobilkou.

Nebýt šťastného, dodatečně uznaného vítězství Giancarla Fisichelly v předčasně ukončeném závodě v Brazílii, měl by letos tým Jordan pouhé 3 body. Od nejlepší sezóny v roce 1999 s H.H. Frentzenem se Jordanu daří méně a méně a bez více finančních zdrojů se těžko podaří připravit lepší vůz.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu