Button: Horší to být nemůže

Button, Jenson

Button, Jenson | foto: Honda Racing F1

Od desíti k pěti to v posledních letech jde s japonskou automobilkou Honda. Letos se ukáže, jestli nadále pokračuje sestupný trend, nebo konečně padla na dno a odrazila se z něj.

Jenson Button se přes problémy a zklamání, které provázely zimní testování modelu RA108, dívá na novou sezónu optimisticky. Naděje svitla minulý týden v Jerezu, kde Honda absolvovala soukromé testy. Zkoušela nové aerodynamické prvky, jež částečně zvýšily rychlost monopostu.

Rychlost, to je to co podle Buttona Hondě chybí. Nicméně v porovnání s rokem 2007 jsou dosavadní výsledky více povzbuzující. „Původní auto nebylo napoprvé moc rychlé, ale vylepšujeme ho,“ řekl Button. „Na přední pozice to rozhodně stačit nebude, ale zlepšujeme se a to je hlavní. Je dobré vidět v testování pokrok, už to trvalo dlouho. Loni jsme během testování žádny pokrok neučinili.“

Dalším důležitým faktorem pro Hondu je příchod Rosse Brawna. „S Rossem máme fantastický vztah. Určitě bude každý poslouchat co řekl a bude dělat svou práci správně,“ dokončil Button.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu