Konzervativní strategie je k ničemu

Kimi Raikkonen ví moc dobře, že pouze hop a nebo trop strategie mu může dopomoci k titulu.

„Nemám co ztratit. Vím co musím udělat a právě na to se musím koncentrovat. Nikoliv na to, jak se vede Michaelovi. Šance na zisk titulu tu stále ještě je. Nebude to tak snadné, jak by mohlo být s vítězstvím z Indy, ale těším se na tu výzvu,“ prohlásil Raikkonen.

Finský jezdec musí zvítězit stůj co stůj bez ohledu na to, na jakém místě skončí jezdec Ferrari. K titulu by mu však muselo přát i štěstí, a to ne právě málo, neboť jediná šance k titulu vede přes situaci, že Michael Schumacher nezíská v Japonsku ani jeden jediný bod. Raikkonen také připustil, že konzervativní strategie mu nebude tentokrát nic platná.

„Je to minimální šance, ale stále tam je. Nemáme přehnané iluze, neboť přes případné Kimiho vítězství bude rozhodovat to, zda bude Michael bodovat,“ dodal generální ředitel stáje McLaren Mercedes Martin Whitmarsh.

Vzhledem k tomu, že McLaren již nemůže zvítězit v Poháru konstruktérů a Raikkonenův kolega Coulthard je daleko v poli poražených v Poháru jezdců, bude veškerá pozornost a péče zaměřena právě na mladého nástupce Miky Häkkinena.

Přesto nutno připomenout, že David Coulthard se v Japonsku stane nejdéle působícím jezdcem v týmu McLaren historie. Skot v neděli usedne za volantem monopostu britské stáje již ke 132. Grand Prix!

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu