Chystají McLaren a Mercedes fanouškům šok?

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Jestli se spekulace potvrdí, velmi brzy zřejmě dojde k zásadní změně u ostře sledované stáje McLaren Mercedes. Německý Auto Motor und Sport přišel s tvrzením, že vedení obou subjektů čeká pouze na vhodný den, aby zveřejnili důležitou informaci.

Nemá jít o nic menšího, než o majetkové převzetí tradičního britského týmu McLaren automobilkou Mercedes-Benz se sídlem v německém Stuttgartu. Podle redaktora je zpráva o změně majitelů akcií zaručená, ale kdo komu, cena a množství, jsou zahaleny tajemstvím.

Stávající rozložení vlastnictví je následující, 40% akcií stáje formule 1 kontroluje Mercedes, 15% Ron Dennis, 15% Mansour Ojjeh a 30% v konsorciu sdružení arabští investoři. Mercedesu by teoreticky stačilo 11% akcií k faktickému ovládnutí stáje kandidující na letošní titul mistra světa.

Ron Dennis sice informaci komentoval svým typickým způsobem, že se podobné zprávy objevují každou zimu, ale fakticky ovládnutí stáje Mercedesem nepopřel.

Ani druhá strana úvahy blíže nekomentovala a pouze prostřednictvím tiskového mluvčího informovala, že se v tuto chvíli nic měnit nebude a děkuje za ukončení spekulací na dané téma.

Ke zveřejnění mělo údajně dojít už při slavnostním představení letošního MP4-23, ale jako další termín je předpovídán start sezony v australském Melbourne…

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu