Honda: Na Alonsa nemáme

Honda

Honda | foto: Honda Racing F1

Spekulace hovořily o jednání Hondy s Alonsem k možné spolupráci. Stáj oficiálně návštěvu dvojnásobného šampiona v Brackley popřela a konečné slovo k této kauze udělala nová posila týmu Ross Brawn.

Tovární tým japonské automobilky prožil letos doslova černou sezonu. Brit přiznal, že by zkušenosti a schopnosti Alonsa určitě týmu prospěly, ale ukázal i druhou stránku takové spolupráce, která už není tak pozitivní, a to pro obě strany.

„Příští rok nebudeme mít v žádném případě auto schopné vyhrávat a Alonso je typ jezdce, který chce a musí vyhrávat. Nás ale čeká konsolidace týmu, což s sebou nese růst i pády,“ uvedl Brawn, který si myslí, že taková nevyrovnaná situace by mohla vzájemnou spolupráci narušit.

Bývalý technický ředitel Ferrari je přesvědčen o tom, že nejdříve je potřeba postavit konkurenceschopný vůz a teprve poté do jeho kokpitu lákat takové hvězdy, jakou je mistr světa F1.

Hodně se spekulovalo o tom, že Alonsovi uvolní místo Barrichello, ale Brawn tvrdí, že dvojice Button – Barrichello je díky rychlosti a zkušenosti tím pravým párem pro dosažení cílů, které jsou pro příští období nastaveny.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu