Webber ještě překvapí

Webber, Mark

Webber, Mark | foto: GEPA pictures GmbH

Australan Mark Webber sice získal důvěru vedení Red Bull i pro příští sezonu, ale sám od prvního roku v Red Bull jistě čekal více a dost možná se více čekalo i od něj samotného, neboť svého staršího týmového kolegu Coultharda nezastínil.


Webber byl sice podle předpokladu v kvalifikacích výrazně rychlejší, ale v bodovém hodnocení za Skotem zaostal. Nutno však vidět situaci v širších souvislostech a zohlednit i technické problémy či zásahy osudu, které zabránily Australanovi slavit na konci sezony 2007 více bodů na svém kontě.

Stávající pilot Red Bull patří sice mezi stálice hvězdného nebe královny automobilového sportu, ale dosud stále nenaplnil očekávání, se kterými si ho koupil Williams s velkou slávou od Jaguaru. Jeho krajané však stále v úspěch Marka Webbera věří.

„Letošní sezona byla pro něj zklamáním, přitom nebyl vůbec špatný, jsem přesvědčen o tom, že příští rok zajede o hodně lepší výsledky,“ prohlásila na adresu svého krajana bývalá hvězda F1 Jack Brabham. „On je jezdcem, který se nikdy nevzdává.“

Také druhý Australan známý z F1 smýšlí stejně. Paul Stoddart, šéf Webbera z dob jeho působení u Minardi, je přesvědčen, že důvodem slabých výsledků byl špatný monopost. „Pokud jde o Marka, žádný problém nevidím. Stále touží po úspěchu a jen málo lidí je na jedno kolo stejně rychlých, jako on.“

„Příští rok to bude možná vypadat jinak a Red Bull bude nejsilnějším týmem středu pole, pak by přicházela do úvahy i umístění na stupních vítězů,“ dodal Stoddart.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu