Raikkonen: Soupeři třeste se!

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Na tradiční poslední letošní tiskové konferenci Ferrari prohlásil nový šampion Formule 1, že v příštím roce to s ním budou mít soupeři ještě těžší. Nebude si muset totiž zvykat na nový vůz i gumy a na jízdu bez kontroly trakce se přímo těší.

Raikkonenův přestup od McLarenu k Ferrari se zdál být dokonalým, když vyhrál úplně první závod v novém týmu a novém autě, ale sám Fin přiznává, že k ideálu bylo velmi daleko a další závody to jen potvrdily.

„Příští rok by měl být snadnější. Nejen pro mne, ale pro celý tým. Letos jsme měli trochu potíže s nastavením auta podle mé představy, uvidíme, jak na tom budeme s novým vozem. Je těžké o tom mluvit nyní, ale máme velká očekávání. Uvidíme co přinese příští rok, ale my se cítíme skvěle."

Co se týče zákazu kontroly trakce, na to se finský jezdec přímo těší, neboť má rád výzvy, je znám svým citem pro vůz v mezních situacích a myslí také na diváky. „Bez kontroly trakce se bude více předjíždět."

Hamilton, Alonso, Massa, Kovalainen, Heidfeld či Kubica budou mít v příští sezoně situaci o to horší, že Raikkonenovi se život s titulem šampion F1 dle jeho slov velmi zalíbil...

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu