Williams se trápil i v závodě

Wurz, Alex

Wurz, Alex | foto: Williams F1 Team

WILLIAMS - REVIEW; Nepříznivé klimatické podmínky jezdcům stáje Franka Williamse nepomohly zlepšit včerejší neúspěch v kvalifikaci, dnešní závod potvrdil skutečnost, že okruh Šanghaj letošnímu monopostu zkrátka neseděl. Wurz skončil 12., Rosberg po bojovném výkonu i díky prasklé gumě 16.

Alex Wurz, 12.
Doufal jsem ve větší množství vody, situace se pro mne vyvíjela docela dobře a byl jsem jeden z prvních na suchých gumách, jež pracovaly dobře. Vypadalo to, že vytáhneme králíka z klobouku, ale začaly nás trápit stejné problémy s gumami jako včera a padli jsme znovu s konkurenceschopností dolů.

Nico Rosberg, 16.
Situace na dráze pro nás dnes nezapracovala. Měl jsem mizerný start, ale pak se to pro mne vyvíjelo v dešti docela dobře. Na suchých gumách jsme měli ale stejné potíže jako včera. Ve 29. kole mne navíc postihl defekt, jehož příčinu neznáme, s nikým jsem do kontaktu nepřišel. Musel jsem na další zastávku v boxech, a to byla pro slušný výsledek konečná.

Šéfinženýr Patrick Head litoval defektu na pneumatice Nico Rosberga, neboť i přes potíže na suché dráze byl mladý Němec v boji o body. „Pro nás skončil závod zklamáním, ale musím poblahopřát týmu Toro Rosso ke skvělému výkonu."

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu