Ferrari a McLaren: Oficiální reakce

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Zatímco Ferrari je s výrokem Světové motoristické rady Mezinárodní automobilové federace spokojeno, McLaren se znovu ptá po důkazech pochybení, za které je potrestán.

Ferrari
Bereme na vědomí rozhodnutí FIA týkající se potrestání týmu McLaren Mercedes za porušení článku 151c Mezinárodní sportovní listiny. Objevily se nové dokumenty, skutečnosti a důkazy o jednání poškozujícím Formuli 1. Ferrari je spokojeno, že bylo učiněno spravedlnosti zadost.

McLaren Mercedes
Nejdůležitější je skutečnost, že budeme dál závodit a naši jezdci budou bojovat o titul šampiona. Trest však neakceptujeme. Důkazy a čestná prohlášení celého konstrukčního týmu čítajícího 140 lidí, jež byly dnes naší stájí předloženy prokazují, že jsme informace uniknuvší z Ferrari pro svůj prospěch nevyužili.
Nikdy jsme nepopírali, že důvěrné informace Ferrari byly v osobním vlastnictví jednoho z našich zaměstnanců, ale ani dnes nebylo prokázáno, že je McLaren využil.
Stále se ptáme, proč sbírali Stepney a Coughlan tajné informace, když je McLaren nepoužil. Jmenovaní na dnešním jednání nebyli mezi vyslýchanými. O jejich jednání můžeme pouze spekulovat, ale týmy Honda i Toyota potvrdily, že oba hledali uplatnění v jiných týmech.
Ohledně příštího roku necítíme žádný problém, při přípravě nového vozu jsme nevyužili žádné cizí materiály. Máme nejlepší jezdce, nejlepší auto a chceme získat letošní titul.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu