Piquet: O kokpitu rozhoduje politika

Piquet jr., Nelson

Piquet jr., Nelson | foto: Lotus F1 Team

Závodní kokpit Formule 1 je cílem prakticky všech začínajících jezdců. Někteří o něm jen sní, někteří mu zůstali na dosah, někteří si ho několikrát vyzkoušeli a jiným bylo dopřáno v něm odjet až dvě stovky závodů. Jak patřit k těm posledním?

Syn trojnásobného šampiona Formule 1 Nelson Piquet junior působí v tuto chvíli jako testman Renaultu, do kterého nastoupil po porážce v duelu s Hamiltonem v GP2. Jeho jméno padlo nedávno v souvislosti s náhradou propuštěného Alberse ve Spykeru.

„Celý život jsem dřel a nedělal jsem to proto, abych jezdil na konci startovního pole,“ říká ke svým ambicím mladý Brazilec, jenž je pro příští rok spojován s týmy Renault a Williams. „Říká se, že se má začínat ve slabším týmu a získat zkušenosti, ale Lewis Hamilton prokázal, že je to přežitek.“

Piquet dodává, že než závodit za Spyker, raději testuje pro Renault, neboť se ve velké stáji dozví více o celém dění kolem působení v šampionátu, ať už ve věci vozu nebo zákulisí.

„O smlouvě nerozhodují jen schopnosti jezdce, ale i politika, neboť někteří lidé jsou ochotni za kokpit udělat cokoliv.“

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu