Bude Bourdais dostatočne rýchly?

Bourdais, Sebastian

Bourdais, Sebastian | foto: GEPA pictures GmbH

Majstrovské tituly získané v sérii Champcar ešte úspech v F1 nezaručujú. Mená ako Michael Andretti, Alessandro Zanardi, sú síce v motorizme pojmami, ale ich nositelia sa preslávili skôr americkými pretekmi než súťažením v "efjednotke". Z podobného prostredia prichádza aj Sébastien Bourdais.

Poradí si Francúz s náročnou F1? Všeobecne sa očakáva, že áno. Mnohí mu dávajú veľké šance. Bourdais má plnú dôveru aj u Gerharda Bergera, spolumajiteľa stajne Toro Rosso. Sébastien presvedčil Rakúšana už v priebehu niekoľkých testov a napokon s ním podpísal zmluvu pre budúcu sezónu. Toho, že sa história zopakuje a Francúz neuspeje ako pred ním Zanardi, či da Matta, sa Berger neobáva. Pre týždenník Autosport vysvetľuje, prečo strach nemá.

"Myslím, že na to, aby ste sa stali šampiónom, celkovým víťazom majstrovstiev, potrebujete silnú mentalitu. Je úplne jedno, kde pretekáte, všade máte jazdcov, ktorí nedokážu nič, ale i takých, ktorí vyhrávajú celé majstrovstvá. Bourdais je presne takým typom pilota. Práve preto verím, že bude úspešný." Berger ďalej pokračuje. "Minulý víkend som sledoval preteky v Elkhard Lake a (Bourdais) stál na Pole Position, pričom bol rýchlejší od druhého o 1,5 sekundy! Ukázal už prakticky všetko, čo mohol. Istotne sa v F1 predvedie"  

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu