Ferrari rozhodnutí WMSC nechápe

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Včerejší rozhodnutí ve věci špionážní aféry mezi týmy McLaren a Ferrari vyvolalo překvapené reakce u drtivé většiny příznivců italské stáje a přirozeně i Maranello se ke stanovisku Světové motoristické rady vyjádřilo.

Obviněný McLaren byl po pěti hodinách slyšení shledán orgánem FIA vinným, ale pro chybějící důkazy, že tajně získané informace od Ferrari použil na svém voze, nebyl žádným způsobem potrestán.

I přes diplomatickou formulaci tiskové zprávy z Maranella je patrno velké rozhořčení. „Pro Ferrari je nepochopitelné, že porušení základních principů sportovního jednání není důvodem pro uložení sankcí. Dnešní rozhodnutí je precedentem a výrazně snižuje kredit Formule 1.“

Podle Italů měl McLaren jejich materiály dlouhou dobu a má je k dispozici i nadále. „Světová motoristická rada tak ukázala, že vlastnit a využívat po několik měsíců materiály nejvyššího utajení, které stáji McLaren Mercedes nepatří, není důvodem pro uložení trestu.“

Zvláště alarmující je pak skutečnost, že se tak děje v F1, kde mohou rozhodovat i malé detaily. Ferrari bude i nadále pokračovat v soudním řízení v Itálii a Velké Británii.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu