Coughlan se podle Italů přiznal

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Bývalý šéfdesignér McLarenu Mike Coughlan měl podle redaktora La Repubblica v Londýně pod přísahou přiznat, že o 780 stranách tajných dokumentů týkajících se letošního Ferrari věděl nejen on, ale i několik dalších jeho kolegů.

Pravost informace je nesnadné ověřit, neboť k přísežnému prohlášení pro Ferrari měli mít přístup pouze Mezinárodní automobilová federace FIA a právní zástupce italského týmu Massimiliano Maestretti.

Coughlan údajně včera uvedl, že dokumenty obdržel po kurýrovi, ale nepotvrdil spojitost s Nigelem Stepneyem z Ferrari. Zato o nich mělo vědět několik lidí z vedení McLarenu, a ne pouze Jonathan Neale. Všichni se však měli shodnout na tom, že se jich má co nejdříve zbavit a zničit je.

„Nedokážeme zatím říci, jaká je přesná role výkonného ředitele Nealeho, ale víme, že si byl vědom toho, že Coughlan dokumenty vlastní a s největší pravděpodobností i část z nich viděl," prohlásil pro televizi RAI Maestretti.

McLaren v posledním tiskovém komuniké uvedl, že byly důvěrné neautorizované informace o Ferrari v držení aktuálně odvolaného zaměstnance McLarenu, avšak žádná část z nich nebyla použita pro závodní vůz týmu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu