Sato hořekuje nad penalizací

Sato, Takuma

Sato, Takuma | foto: Super Aguri Formula 1

Japonská soukromá stáj Super Aguri nezopakovala bodový zisk z GP Kanady, Sato odstoupil po vlastní jezdecké chybě a navíc dostal penalizaci deseti míst zpět na startovním roštu dalšího závodu za předjíždění pod žlutými vlajkami. Davidson skončil jedenáctý.

Anthony Davidson, 11.
Zajímavý závod, jezdci používali odlišné strategie a nastavení křídel, proto se jezdilo na dlouhém úseku pod plným plynem rozdílnými rychlostmi. My šetřili gumy a jezdili s větším přítlakem. Hodně se předjíždělo, což bylo zábavné, měl jsem štěstí v první zatáčce, když jsem se vyhnul kolizi. Jsem rád, že jsem dokončil další závod.

Takuma Sato, nedokončil
Nepodařil se mi start a ztratil jsem dvě pozice, přestál jsem havárii v první zatáčce bez úhony a poté jsem se začal prodírat kupředu. Když jsem měl před sebou volno, začal jsem tlačit, ale ujelo mi to ve třetí zatáčce a skončil jsem v kačírku. K trestu jen tolik, podle mého názoru jsem pod žlutými vlajkami nepředjížděl, naopak mne předjel Jenson. Byl to dnes fakt mizerný den, nedojel jsem do cíle a navíc mi penalizace poškodí závod ve Francii.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu