Haug: Jednička u McLarenu není!

Alonso - Hamilton

Alonso - Hamilton | foto: McLaren

Norbert Haug znovu otevřel téma stájové jedničky a opět zdůraznil, že stáj McLaren dává oběma pilotům stejnou podporu.

Po třech závod oba dva piloti stáje McLaren vedou průběžné pořadí jezdců. Tento výsledek svádí ke spekulacím, zda nebude jeden pilot zvýhodněn na úkor druhého. Ovšem Norbert Haug tyto spekulace popírá.

"V našem týmu nejsou pouze dva piloti. Každý má svůj tým, který dohlíží na jeho monopost. Nechceme nikoho zvýhodňovat. Až konec sezony ukáže, kdo je z obou pilotů lepší. Oba dva, jak Alonso tak Hamilton, mají stejné podmínky." řekl sportovní ředitel Mercedes - Benz.

"Naše filozofie se hodně liší od ostatních týmů, ale myslím, že přináší výsledky. Pokud bychom zvýhodnili Alonsa před Hamiltonem, tak bychom mohli napáchat velké škody. Jak se ukazuje oba piloti jsou velmi dobří a byla by škoda se o tento boj připravit." pokračoval Haug.

Haug také řekl, že nevěří, že by boj o stájovou jedničku stáji výrazně pomohl. "Boj u Ferrari značně komplikuje jejich konkurenceschopnost. Massa chce být nejlepší, a pak se dopouští chyb. Ovšem za jeho chyby platí celý tým. Nejdůležitější je respekt. V takto úzké spolupráci, jaká je v týmu F1, je respekt nejdůležitějším prvkem. Pak můžete mít dobrý tým a vyhráváte."

Foto: McLaren Mercedes

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu