Paffett doufá ve spojení s Prodrive

Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Britský pilot Gary Paffett je aktuálně účastníkem šampionátu DTM, ale působí i nadále jako druhý testovací pilot týmu McLaren Mercedes. Věří však ve velmi reálnou šanci, aby se příští rok postavil na startovní rošt.

„O svém možném startu v F1 v roce 2008 jsem si docela jistý,“ prohlásil čerstvý vítěz víkendového závodu DTM pro autosport.com, ale dodal, že velmi bude záležet na tom, zda bude připravovaný tým Prodrive skutečně kupovat šasi a motor od McLarenu a Mercedesu.

„Spojení týmu McLaren Mercedes s Davidem Richardsem se zdá být velmi blízko a pokud se tak stane, pak bych měl myslím velmi reálnou šanci."

McLaren Mercedes chce podle Brita více vozů a motorů na startu závodů Grand Prix. V případě druhého týmu bude údajně hledat dva závodní a jednoho testovacího pilota z řad jezdců Mercedesu.

„Já mám v F1 hodně zkušeností, proto si myslím, že mám dobrou šanci i z tohoto pohledu."

Prodrive by měl oznámit více informací o svém týmu v červenci při GP Velké Británie, proto budou následující měsíce pro Paffettovu budoucnost rozhodující.

Zda by mohl být i de la Rosa spojen s Prodrive nechce Paffett komentovat, ale připomíná, že dva současné testovací piloty nebude zřejmě ochoten McLaren postoupit jinému týmu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu