Webber postrádat Pizzoniu nebude

Brazilský pilot Antonio Pizzonia svůj talent v týmu Jaguar podle kolegy Webbera neprokázal, a to i přes maximální podporu celé stáje.

Třebaže je Pizzonia šokován svým nahrazením na postu pilota stáje ještě před koncem letošní sezony, Mark Webber ho zřejmě v týmu postrádat nebude. „Tohle je vrchol našeho sportu a především tvrdá práce, něco takového je přirozeností F1,“ prohlásil k odchodu svého dosavadního kolegy 26letý Webber pro F1 Magazine.

Tým podle něj udělal vše, co bylo v jeho silách, aby Brazilci pomohl. „Dali mu tu největší podporu od pátečních ranních testů a najezdil mnoho kilometrů,“ pokračoval Webber. Na otázku, jak spolu vycházeli odpověděl velmi stručně. Bavili se spolu, ale když šlo o závod, každý jel sám za sebe. „Když budu upřímný, stejně budu bojovat s jakýmkoliv jiným týmovým kolegou,“ dodal Australan.

Zajímavé může být, jak se budou vztahy vyvíjet mezi Webberem a Wilsonem, který nastupuje na Pizzoniovu pozici. Podle bývalého zaměstnavatele obou jezdců Paula Stoddarta, šéfa stáje Minardi, by měl být jejich vztah velmi dobrý. „Vycházeli spolu dobře ještě když spolu závodili v F3000, jsou přátelé, a to bude přínosem pro týmovou morálku,“ prohlásil Stoddart.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu