Stávající MP4-18 do muzea?

Pokud by stáj McLaren nebyla ochotna žádného risku s technickými novinkami, nemohla by být součástí F1. Přesto se vůz MP4-18 letos na dráze asi neobjeví.

Šéf týmu Ron Dennis v Silverstone přiznal, že McLaren mohl zbytečně přecenit pokrok stáje Ferrari s jejich monopostem pro rok 2003 a nebylo tedy nezbytně nutné vyvíjet MP4-18 na úkor výraznějších postupných vylepšení stávajícího MP4-17D.

„Potřebujeme dělat menší pokroky s naším vozem, ne jeden evoluční skok,“ prohlásil Dennis. Novinka stáje z Wokingu neobstála již podruhé při testu pevnosti a není naděje, že by se objevila na trati dříve, než v italské Monze.

Dennis však pokračoval ve svém prohlášení dále a nutno přiznat, že s velmi překvapivým zakončením. Je totiž možné, že se vůbec nový MP4-18 na trati neobjeví a skončí v muzeu. Tým pak nasadí v příští sezoně přepracovaný model s jiným označením, který bude vycházet ze stávajícího MP4-18. „Naše největší chyba byla ta, že jsme nepojmenovali MP4-17D jako MP4-18. Lidé si teď myslí, že používáme starý vůz, ale je to docela jinak,“ dodal šéf stáje.

V padocku se spekuluje nad tím, že 18ka je rychlá, ale k závodu zatím nedostačující pro přílišné vibrace motoru a jeho neustálé přehřívání.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu