Britský pilot vyprodán

Vzpomenete si ještě jakým originálním způsobem získal Justin Wilson potřebné peníze pro svoji premiérovou sezonu ve Formuli 1? Nabídl ke koupi sám sebe!

S tímto nápadem přišel jeho manažer Jonathan Palmer, expilot Formule 1. Justin Wilson získal sedadlo v letošním Minardi za 2,4 milionu liber. Polovinu zaplatili sponzoři, druhou část si půjčil. Na tuto vystavil akcie Justin Wilson plc. a nabídl je k prodeji široké veřejnosti a fanouškům F1.

Zpočátku byl jejich prodej pomalý, ale po čase se ukázalo, že hodně lidí chtělo mít doma část jezdce Formule 1 a třeba na tom i zbohatnout. „Bohužel jsou už i zájemci, kteří nemohli být v koupi uspokojeni, prodej akcií překonal naše očekávání,“ řekl Palmer.

Nabízená akcie měla hodnotu 500 liber, a tu si koupily 2/3 investorů, dalších 20 procent zaplatilo 1000 liber za dvě akcie a 90 lidí investovalo částky vyšší. Hlavními zájemci o koupi byli muži, ale 15% investorů bylo příslušnicemi něžného pohlaví.

A co z toho investoři budou mít? Při první příležitosti obdrží svůj zdvojnásobený vklad. A pokud bude Justin vydělávat, pak si budou až do konce roku 2012 rozdělovat 10% ročního příjmu jezdce.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu