Jenson pravděpodobně pojede

Britský pilot Jenson Button má dle slov šéfa stáje B.A.R. Davida Richarse velkou naději nastoupit do zítřejšího závodu VC Monaka. Problémy mu způsobila těžká nehoda v druhém volném tréninku.

„Bohužel nemám dostatečné informace o zdravotním stavu, ale domnívám se že je šance 70% na to že bude řídit.“, řekl Richards.

Jenson ztratil kontrolu nad svým vozem BAR005 při brždění do vlásenky za Tunelem, což je nejrychlejší část městského okruhu v Monte Carlu. Automobil narazil do bariér asi v 320km rychlosti. Záchranný tým jej následně převezl do nemocnice Princess Grade v Monaku, kde se podrobil důkladné lékařské prohlídce.

„Byl pečlivě prohlédnut a je v pořádku.“, dodává Richards. „Samozřejmě jsou doktoři při svých kontrolách velmi důkladní a jsou jeho stavem potěšeni.“


„Předpokládáme že náraz byl o síle 30G. Samozřejmě se ho nesnažíme okamžitě posadit zpět do vozu. Počkáme do zítřka, než uděláme závěrečné rozhodnutí. Jenson se zítra procvičí a uvidíme jak se bude cítit. Před tím než usedne do vozu se také podrobí lékařské prohlídce.

Jsem si jist že bude závodit, i když bude startovat z konce startovního roštu.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu