Dvě chyby za víkend? To si nemůže dovolit, kárá Rosberg vycházející hvězdu

Mick Schumacher - kvalifikace v Monaku

Mick Schumacher - kvalifikace v Monaku | foto: Haas F1 Team

Mick Schumacher v monackém závodním víkendu hned dvakrát havaroval. Podle Nica Rosbeerga to byly zatím jeho nejslabší chvilky v sezoně.

Mick Schumacher letos zažívá svou premiérovou sezonu ve Formuli 1. Syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera se prozatím prezentuje solidními výkony, takřka stabilně poráží stájového kolegu Mazepina nezřídka dokáže bojovat i s Williamsy.

Ale stejně tak v jeho případě platí, že žádný učený z nebe nespadl. Také dvaadvacetiletý Němec se už totiž dopustil několika větších či menších chyb. Během posledního závodního víkendu v Monaku pak Schumacher junior vyrobil hned dvě havárie, což neušlo pozornosti Nica Rosberga. Mistr světa z roku 2016 tvrdí, že dvě nehody během jednoho víkendu jsou zkrátka až moc. 

Kdyby šlo o jednu nehodu, nic zásadního se nestane. Ale dvě jsou moc, tohle si nemůže dovolit. Ostatní nováčci předvedli v Monaku lepší výkon," komentuje bývalý pilot Mercedesu nebo Williamsu a nynější televizní analytik. 

Mladý Schumacher se ale dočkal také zastání. Jeho strýc Ralf poukazuje na fakt, že letošní Haas je snad všechno, jen ne konkurenceschopný, právě to je podle něj velký problém. „Všichni se občas dopustíme chyb, tak to je. Pravda je taková, že nikdo z nás neseděl v tak špatném autě, které má teď Mick," hlásí Ralf Schumacher.  

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu