Vývoj bočnicových panelů Red Bullu RB6

Jak se v letošní sezóně měnily bočnicové panely Red Bullu RB6? Tým doposud představil pět různých verzí, které si krátce popíšeme jak slovem, tak i obrazem.

V neustálé honbě a vylepšeným prouděním vzduchu ve spodní části bočnic představil Red Bull letos již pět verzí svých bočnicových panelů.

První, která byla na voze přítomna během slavnostního představení, byla ve své spodní části poměrně široká a prohnutá směrem dovnitř.

Dole se nacházel také trojúhelníkový vertikální prvek, který v Bahrajnu zmizel. Do prvního závodu tým nasadil panel, který byl ve spodní části užší a přepracováno bylo i uchycení zrcátek k němu.

Třetí verze, která se objevila v Číně, se vyznačovala zúžením ve vyšší části panelu. Tato změna byla učiněna zřejmě kvůli omezení odporu vzduchu tím, že vnitřní stranou mohlo volně proudit větší množství vzduchu. Upraveno bylo rovněž uchycení k monopostu.

Ve Španělsku byl tým nucen přemístit uchycení zrcátek z bočnicových panelů na kokpit kvůli v Melbourne nově upraveným pravidlům. Páté verze jsme se pak dočkali v Turecku: došlo k dalším zúžení pro lepší součinnost s dalšími novinkami, které Red Bull v Istanbulu přestavil.


Poslední specifikace Red Bullu s novým sponzorem na deflektoru - Sky (satelitní televize)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy