Williams testoval monopost FW32 plný změn + foto

Williams dnes využil možností, kterou skýtají pravidla, a otestoval novou aerodynamiku monopostu FW32 na letištní rovince v Kemblu.

Letiště, nacházející se nedaleko Bristolu u hranic s Walesem, občas využívá k podobným testům i McLaren. Dnes se zde objevila stáj Williams.

Na rovince vyzkoušeli před nadcházející Velkou cenou Británie spoustu nových dílů - upravenou kapotáž motoru, nové výfuky u podlahy s novým difuzorem, modifikovaný systém F-kanálu s novou ploutví, nové zadní brzdové kanálky a upravené přední zavěšení.

F-kanál dozná úpravy i v kokpitu Hülkenberga, kterému se tento systém ve Valencii špatně ovládal, proto byl nakonec nasazen jen v Barrichellově voze. V Silverstone již bude k dispozici oběma jezdcům.

Jedná se o velký balík změn, v nějž Williams vkládá velké naděje - byť si ještě není jistý, zda všechny novinky nasadí již tento víkend. Definitivně se rozhodne po pátečních trénincích.

Za volantem se neobjevil nikdo ze závodních pilotů, ale Valtteri Bottas - finský pilot eurosérie Formule 3, jemuž v průběžném pořadí zatím náleží páté místo.

Horký vzduch z níže položených výfuků směřuje do difuzoru po vzoru Red Bullu, kvůli toho musely být upravené i zadní brzdové kanálky


Nová ploutev postrádá dodatečné otvory za hlavním vstupem vzduchu

Mechanici Williamsu mi rovněž dnes večer potvrdili, že vzduch do jejich F-kanálu nevstupuje žádným otvorem na přídi. Svůj systém označili za pasívní - ne proto, že by jej snad nemohli ovládat piloti z kokpitu, ale proto, že neobsahuje žádný vysokotlaký vstup vzduchu (jako např. McLaren).

Barrichello, jenž v posledním závodu ve Valencii dojel čtvrtý, doufá, že jim úpravy pomohou udělat další významný krok vpřed: "Ve Valencii se tým hodně snažil. Bylo příjemné pozorovat náš pokrok a doufám, že v něm budeme pokračovat. Aby se nám to povedlo, budeme mít v Silverstone další nové díly, která snad náš monopost znovu zrychlí."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy