BMW zeštíhlilo a do Spa míří s novými křídly

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

BMW ve Valencii představilo výrazně pozměněný monopost a tento víkend v Belgii představí další úpravy - poprvé tento rok použijí aerodynamický balík pro střední přítlak.

"Spa je prvním okruhem letos, kde pojedeme se středním přítlakem s letošním vozem," odhaluje šéf inženýrů BMW Willy Rampf. "Doposud jsme ve všech závodech jezdili s vozy s vysokým přítlakem. Rozdíl je znatelný a znamená, že ve Spa použijeme speciální křídla."

BMW udělalo obrovský pokrok ve Valencii, kde představil již třetí verzi svého monopostu (druhá verze byla představena v Barceloně) a kde byly týmem, jenž udělal zřejmě největší pokrok. Konečně se vykašlali na vývoj šasi i pro případné využití KERSu. Ten definitivně odepsali, místo pro něj již nepotřebují a tak šasi odlehčili, bočnice ve spodní části zeštíhlili a kompletně předělali vstupy pro chlazení - otvory jsou blíže středu.



Nový je i kryt motoru s ploutví po vzoru Red Bullu. Modifikace doznal i zadní difuzor. Protože se už nepočítá s KERSem a vůz je lehčí, dostalo se více prostoru pro hrátky se zátěží, což vedlo k lepšímu vyvážení vozu. V kombinaci s novým aerodynamickým balíkem bylo BMW velmi konkurenceschopné a Robert Kubica mohl svést úspěšnou bitvu s Red Bullem Marka Webbera a dosáhl na body, což je obrovská změna po závodech, kdy se německá stáj potácela daleko za bodovanými příčkami. Celý tým odjížděl ze Španělska velmi spokojený.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy