Chester: Co se stane s Lotusem E23 a kdy se dočkáme nového vozu?

Pastor Maldonado s Lotusem E23, který loni poháněl Mercedes | foto: Lotus F1 Team

Technický ředitel Lotusu Nick Chester hovoří o tom, co se stane s loňským monopostem E23. Co z něj přenesou na letošní auto a kdy se ho dočkáme?

Naposledy jsme E23 spatřili v Abú Zabí při testu Pirelli, co se s ním dělo od té doby?
Nick Chester: Dostal se zpět [do továrny] a byl rozebrán. Díly byly prohlédnuty a prošly údržbou. Momentálně jsou oba E23 zcela rozebrány a leží tady jako holá šasi. Teď opravdu existují pouze jako stavebnice.

Co je tou poslední věcí, co se s nimi děje, když se dostanou zpět do Enstone?
NCh: Každý díl je zaznamenán, pečlivě vyčištěn, a pak uložen. Nyní se vše točí kolem auta pro rok 2016. Než začnou testy, je třeba odvést spoustu práce.

Odejde pak E23 do nebe vozů F1?
NCh: V určitém smyslu ano. Před tím, než bude znovuzrozeno jako předváděcí auto, aby mohlo být používáno v Enstone nebo některými z našich partnerů. Máme pro předváděcí vůz tým, který dohlíží na jeho program a znovu ho pro tyto potřeby sestaví.

Kvůli omezenému rozpočtu Lotus loňský vůz moc nevyvíjel | foto: Lotus F1 Team

Co bude z E23 přeneseno na auto pro rok 2016, pokud vůbec něco, ať už ve formě konstrukce či dokonce fyzicky?
NCh: Jde o třetí rok současných pravidel, proto je přirozené, že letošní auto bude v oblasti konstrukce evolucí E23. Některé části budou sdílet stejnou konstrukci, i když se změnou pohonné jednotky bude většina dílů navržena nově.

Kdy se budeme moci podívat na letošní auto?
NCh: Ještě to chvilinku potrvá. Je mi potěšením sdělit, že na něm plně pracujeme na všech frontách a že se těšíme na to, až s ním vyrazíme na trať.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy